Categories
Tràiler

Estrena del documental ‘Economia col·lectiva’ a Mallorca

El pròxim dijous 23 de juliol a les 19:30 hores el Teatre d’Alaró projectarà el documental de divulgació històrica ‘Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa’, un treball que aprofundeix en les col·lectivitzacions industrials i de serveis que van tenir lloc a Catalunya entre 1936 i 1939. Estrenat el 2014 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el treball s’ha projectat recentment als Cinemes Girona de Barcelona.

Dirigit per Eulàlia Comas, ‘Economia col·lectiva’ és fruit d’un any i mig de treball i compta amb 13 entrevistes a testimonis i experts de d’aquest període com Antoni Castells, Miquel Izard, Francesc Cabana, Pelai Pagès, Joan Ullés o Eudald Vila. Al llarg dels seus 66 minuts, el documental mostra imatges, fotografies i documents de l’època procedents de més de 10 arxius, entre els quals hi ha la Fundació d’Estudis Llibertaris Anselmo Lorenzo, l’Ateneu Enciclopèdic Popular, l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià o l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

El treball ha estat parcialment finançat a través del micromecentage, en concret a través de la plataforma mataronina Verkami. Aproximadament unes 200 persones han fet petites aportacions que han estat de gran importància per poder desenvolupar el projecte. Entre les entitats col·laboradores, hi ha el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, la Fundació Palau o la CNT, que ha cedit moltes de les imatges que es mostren al documental.

*Tràiler https://vimeo.com/130029069
*Premis rebuts https://economiacollectiva.com/premis-awards/
*Esdeveniment a Facebook https://www.facebook.com/events/1592840677648604/

Detalls
*Projecció del documental ‘Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa’
[Passi + debat amb la directora del documental; Dolors Marín, historiadora; Víctor Cornell, membre de la CNT, i Luis Camarero, membre de la CGT]
*Lloc: Teatre d’Alaró
*Dia: dijous 23 de juliol
*Hora: 19:30 hores

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s